Veelgestelde vragen

 • Wanneer vindt Stapril plaats?

Gedurende de hele maand april vindt deze beweegchallenge plaats. Elke dag wandel je minimaal 10.000 stappen. In totaal dus 30 dagen.

 • Waar zijn de start en finish van Stapril?

Er is geen vaste start- en finishtijd tijdens Stapril. Je wandelt op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt er dus voor kiezen om het bijvoorbeeld in je pauze te doen, na werktijd of elk uur een aantal minuten.

 • Hoe laat is de start van Stapril?

Er is geen vaste start- en finishtijd tijdens Stapril. Je wandelt op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt er dus voor kiezen om het bijvoorbeeld in je pauze te doen, na werktijd of elk uur een aantal minuten. 

  • Moet je op werkdagen ook 10.000 stappen zetten?

  Ja, Stapril is gedurende de hele maand april, dus ook op werkdagen. Wist je dat je eigenlijk voor elke 30 minuten zitten, minimaal 2 minuten moet bewegen? Probeer dat dus eens uit tijdens Stapril, dan zet je gemakkelijk 10.000 stappen, ook op een werkdag. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor je werk, tijdens je pauze of na werktijd een langere wandeling te maken. 

  • Wat gebeurt er als ik de 10.000 stappen niet haal?

  Het doel van deze stappenchallenge is elke dag 10.000 stappen zetten, het kan natuurlijk gebeuren dat je dit een keer niet haalt, geen enkel probleem. Je kunt de volgende dag gewoon verder wandelen. Zet je beste beentje voor en haal de stappen gewoon in door de volgende dag wat meer te lopen.

  • Waar kan ik mijn stappen invoeren?

  Op jouw persoonlijke pagina vind je de stappenkalender. Vanaf 1 april kun jij hier iedere dag jouw stappen invoeren.

  • ​​​​​​​Mogen kinderen ook meedoen aan Stapril?

  Jazeker! Kinderen tot 16 jaar mogen meelopen als hun ouders/verzorgers het goed vinden. Boven de 16 mogen de kinderen ook zonder toestemming meelopen.

  ​​​​​​​* Hoe kan ik doneren?

  Je kunt doneren via deze website. Doneer aan een deelnemer, een team of een bedrijf en help zo Het Vergeten Kind.

  • Wat doet Het Vergeten Kind?

  Ruim 100.000 kinderen in Nederland voelen zich vergeten. Deze kinderen groeien op zonder liefde en aandacht. Ze wonen in een onveilige of onleefbare thuissituatie. Waar ze worden verwaarloosd, mishandeld of ze zijn uit huis geplaatst. De trauma’s en diepe wonden tekenen deze kinderen voor het leven: ze voelen zich ongewenst, geven zichzelf de schuld van hun situatie en hebben het gevoel er alleen voor te staan. Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen. 

  Het Vergeten Kind wil deze kinderen niet aan hun lot overlaten en strijdt voor een stabiele, liefdevolle omgeving waar zij zich goed kunnen ontwikkelen. We kunnen hun problemen niet voor hen oplossen, maar de stichting wil er samen met donateurs en vrijwilligers voor zorgen dat ze goed opgevangen worden. Dat ze zich gezien en gehoord voelen. Dat doet de stichting door ze positieve ervaringen met oprechte aandacht te geven. Zodat ze zich gesteund voelen en ze weer zelfvertrouwen krijgen. En ze het gevoel krijgen dat ze er niet alleen voor staan.

  • Is het verplicht om donaties te vragen?

  Nee, het is niet verplicht om geld op te halen voor Het Vergeten Kind. Wel zouden we het enorm waarderen als je een (klein) bedrag ophaalt, want met een klein bedrag kun je al een groot verschil maken. 

  • Wat gebeurt er met het geld? Is er een specifiek project waaraan ik doneer?

  Het opgehaalde sponsorgeld gaat naar de vakanties en weekenden die Het Vergeten Kind organiseert voor kinderen die het thuis om verschillende redenen moeilijk hebben. Hier kunnen ze lekker ravotten en ontspannen in een leuke groep van leeftijdsgenootjes. En maken nare herinneringen plaats voor positieve ervaringen. Dankzij de oprechte aandacht die ze hier krijgen van goed getrainde vrijwilligers lukt het om vriendjes te maken en groeit hun zelfvertrouwen. En kunnen ze weer even gewoon kind zijn. 

  • Hoe weten jullie zeker dat het geld écht bij de juiste kinderen terechtkomt?

  Het geld gaat naar de vakanties en weekenden die Het Vergeten Kind organiseert voor kinderen die het thuis moeilijk hebben. De ouders/verzorgers betalen hier een kleine bijdrage voor, maar de kosten van een vakantie zijn hoger dan het deelnamebedrag. Het sponsorgeld wordt gebruikt om die kosten te dekken.

  • Kan ik, naast geld, ook spullen doneren?

  Het Vergeten Kind is er als stichting niet op ingericht om zelf goederen in ontvangst te nemen, op te slaan en vervolgens te verspreiden. De ervaring leert dat donaties in natura vaak extra onvoorziene kosten met zich meebrengen voor de stichting en dit geld hebben zij helaas niet. Klik hier voor tips over wat jij met je spullen kunt doen voor kwetsbaren kinderen in Nederland. 

  • Hoe is Stapril ontstaan?

  Stapril is een initiatief van Workplace Giving en I Care Producties. Van het geld dat wordt opgehaald wordt een donatie gedaan aan Het Vergeten Kind.